Blauwschimmelkaas

Blauwschimmelkaas

Blauwschimmelkaas, of blauwaderkaas, heeft een zeer uitgesproken en herkenbare smaak. Toch zijn er ook blauwschimmelkazen met een milde, zoete smaak. Proef, oordeel en ontdek jouw favoriet!

Onze selectie blauwschimmelkaas

Neem hieronder een kijkje om enkele verschillende soorten blauwschimmelkaas te leren kennen. In onze winkel kan je het volledig aanbod ontdekken. Ons aanbod is wel seizoensgebonden, waardoor bepaalde kazen (tijdelijk) niet verkrijgbaar zijn.

Achelse Blauwe

Unieke blauwschimmelkaas van koemelk. Bij doorsnede is het net marmer. De kaas wordt niet doorprikt, maar dankt zijn blauwe adering aan nauwkeurig op elkaar gestapelde wrongel. Tijdens de rijping van tien weken wordt het zuivel zacht en slibt de luchttoevoer dicht. De kaas heeft voor een blauwschimmelkaas een zeer laag zoutgehalte. Hij smaakt mild, is snijdbaar met de draad en smeerbaar op kamertemperatuur. Winnaar van verschillende prijzen.

Bleu Basque Chevre

Een zuivere blauwaderkaas uit het kleine dorpje Macaye aan de voet van de Franse Pyrenees. De kaas wordt gemaakt van schapenmelk van ongeveer 250 kleine schapenboeren uit de regio. De basis van deze kaas is een Tomme de Brebis. Door de luchtige wrongel kan de Roquefort-schimmel zich ontwikkelen en de kaas zijn unieke karakter geven. De smaak van de kaas is zeer subtiel met een knipoog naar de Roquefort, alleen dan romiger en zachter van smaak. Combineert goed met een Sauternes of Maury.

Blu 61

Blu ’61 is een uiterst vernuftige kaas die gemaakt wordt uit volle, gepasteuriseerde koemelk. De kaas wordt tijdens de rijping behandeld met Passito en na zestig dagen afgetopt met in Passito gedrenkte veenbessen (cranberries zo u wilt). Het zuivel is vrij vochtig en zacht en die zachtheid neemt toe naarmate de kaas verder rijpt. De krokante structuur die de veenbessen meegeven zorgen voor een bijzondere sensatie in de mond. De smaak is licht pikant, maar vooral zoet en intens fruitig met tonen van kersen. Blu ’61 is bij uitstek een dessertkaas en kan door het weelderige gebruik van Passito niet zomaar met elke wijn gecombineerd worden

Gorgonzola Dolce

De gorgonzola San Antonio dop wordt geproduceerd met gepasteuriseerde melk, afkomstig van koeien uit het beschermde oorsprongsgebied Lombardije. Bij een rijping van minstens 50 dagen ontstaat er een zachte, romige en licht pittige kaas.

Papillon Roquefort

Roquefort Papillon is een Franse blauwaderkaas van het hoogste niveau. Bereid uit rauwe schapenmelk en gerijpt met penicillium Roqueforti in de natuurlijke grot van de Combalou. Het zuivel blijft zacht ondanks de pittige smaak.

Roquefort Coulet

Een van de beroemdste klassiekers uit Frankrijk, de Roquefort. Gemaakt van rauwe schapenmelk. De Gabriel Coulet wordt een minimale rijpingsperiode gehanteerd van tot 6 maanden. Dit heeft als gevolg dat de kaas veel smeuïger is in vergelijking met andere Roquefort. Daarbij is deze kaasmaker een van de weinigen die de roquefort nog op ambachtelijke wijze maakt. De liefde waarmee dit gedaan wordt is duidelijk terug te proeven in de kaas. Zilte en zoete tonen in combinatie met het romige mondgevoel zorgen voor een heerlijke aanvulling op uw plateau.

Shropshire

Andy Williamson ontwikkelde deze kaas in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Oorspronkelijk werd deze kaas "Inverness Shire blue" of "Blue Stuart" genoemd. Deze blauwschimmel met oranjeachtige tint (dankzij de natuurlijke kleurstof Anatto) is van binnen homogeen, bros en heeft een mooie marmering. De textuur is zacht, waardoor deze smelt in de mond zonder te overheersen. De kaas heeft aroma's van gecondenseerde melk en stal.

Stilton

Een Engelse blauwaderkaas met een crèmig zuivel, met een pittige smaak. Deze "koning van de Engelse kazen" dankt zijn intense smaak aan de 5 maanden rijping en de toevoeging van "Penicilium Glaucum". De Blue Stilton mag uitsluitend uit graafschap Derbyshire, Leicestershire of Nottinghamshire afkomstig zijn.

Er werden geen producten gevonden.

Onze heerlijke kaasplanken

Om het weekend in te zetten, een verjaardag te vieren, de familie samen te brengen tijdens de feestdagen,... Een lekkere kaasplank smaakt altijd. Wij bieden zowel tapasplanken, hoofdgerechten en verwenboxen aan.

Bekijk alle producten

Onze heerlijke kaasplanken

Om het weekend in te zetten, een verjaardag te vieren, de familie samen te brengen tijdens de feestdagen,... Een lekkere kaasplank smaakt altijd. Wij bieden zowel tapasplanken, hoofdgerechten en verwenboxen aan.

Bekijk onze planken

Openingsuren

Maandag
gesloten
Dinsdag tot vrijdag
10u00 - 18u30
Zaterdag
09u30 - 18u30
Zondag
08u00 - 12u30