Gedroogde en gerookte vleeswaren

Gedroogde en gerookte vleeswaren

Ambachtelijk gedroogde of gerookte vleeswaren zitten bomvol smaak. De langzame rijping van deze charcuterie maakt van deze soorten vlees een echte delicatesse. Lekker op de boterham, een cracker of toast, maar ook heerlijk om puur te proeven.

Onze selectie gedroogde en gerookte vleeswaren

Neem hieronder een kijkje om enkele verschillende soorten gedroogde en gerookte vleeswaren te leren kennen. In onze winkel kan je het volledig aanbod ontdekken. Ons aanbod bestaat uit een selectie kwalitatieve binnen- en buitenlandse producten.

Antwerps rundsfilet

Mager vlees met verfijnde smaak

Brugse gerookte beenham

Rauwe ham, 4m gedroogd, gerookt, zeer zacht van smaak en bevat 25 % minder zout dan andere rauwe hammen

Gandaham

Gedroogde ham uit België, die door het proces van droogzouten en rijping een specifiek aroma verkregen heeft.

Gedroogde ham Duroc d'Olives

Duroc d’Olives varkensvlees bevat veel intramusculair vet, dat zorgt voor extra smaak en malsheid. Deze ham wordt niet gepekeld maar wordt gerijpt met droogzout en dat voor minstens 10 maanden. Het resultaat is een edele, gedroogde ham met een intense, authentieke smaak!

Lombetto Maremmo

De Toscaanse lombetto is een gedroogd product, bekomen van een Italiaanse varkensfilet en afkomstig van de suino Italiano nazionale, gezouten, gekruid en gearomatiseerd met typische kruiden uit de Maremma. Zijn geur is verrukkelijk, delicaat, zacht pittig en de smaak is hartig maar niet zoutig. Omdat het een zeer fijn gerijpt product is, kan het geserveerd worden als een aperitiefhapje of in een salade met een goede olijfolie.

Prosciutto Duroc d'Olives

Voor deze Italiaanse gedroogde ham, die in de heuvels van Parma gemaakt wordt, gaan ze precies op dezelfde manier te werk als voor de originele Italiaanse ham. Deze ham zal alvast extra lekker smaken, omdat het Duroc varken meer intramusculair vet heeft. Na het zouten met zuiver zeezout, wordt elke ham minstens 12 maanden lang gedroogd.

Secreto 07

Het vlees is van het Noord-Spaanse runderras Rubia Gallega dat zeven weken lang wordt gerijpt in een marinade van zeven verschillende soorten kruiden.

Spicy Beef Pastrami

Pastrami wordt gemaakt van runderborst. De stukken worden eerst gezouten (gepekeld) met een lichte kruidenmengeling. Vervolgens laat men het vlees enkele dagen rusten en wentelt men het stuk in een pittige zoete kruiding en bekomt men een mooie kruidenkorst. Daarna wordt het heel zacht gerookt op beukenhout om finaal mooi af te bakken in de oven.

Zwarte Woudham

Gerookte rauwe varkensham uit het Duitse Zwarte Woud. Het is de ideale ham voor wie houdt van krachtige en hardgerookte ham. Toch heeft de ham een zoete toets en is deze mooi donkerrood van kleur.

Er werden geen producten gevonden.

Geniet van de pure smaak van vlees

Ontdek onze lekkere vlees- en tapasplanken en geniet van een selectie heerlijke charcuterie uit het binnen- en buitenland.

Bekijk onze planken

Openingsuren

Maandag
gesloten
Dinsdag tot vrijdag
10u00 - 18u30
Zaterdag
09u30 - 18u30
Zondag
08u00 - 12u30