Geitenkaas

Geitenkaas

Proef de heerlijk zachte smaak van geitenmelk in onze verschillende soorten geitenkaas. Onze halfharde geitenkazen zijn afgewerkt met kruiden zoals bieslook, knoflook of gewoon puur natuur verkrijgbaar.

Onze selectie geitenkazen

Neem hieronder een kijkje om enkele verschillende soorten geitenkazen te leren kennen. In onze winkel kan je het volledig aanbod ontdekken. Ons aanbod is wel seizoensgebonden, waardoor bepaalde kazen (tijdelijk) niet verkrijgbaar zijn.

Aurelie

In Belgisch Limburg, vlakbij het pittoreske Lummen, wordt door Giedo de Snijder op de kaasmakerij Karditsel met passie voor ambacht geitenkazen gemaakt. Voor deze kaas wordt de verse rauwe biologische geitenmelk gebruikt van Geitenboerderij Goerenhof. De Aurelie is een gerijpt geitenkaas rolletje van het type “Sainte Maure” met een mooie korst. Aurelie wordt droger en kleiner bij het ouder worden maar wint aan karakter en smaak.

Desiree

Désiree is een gerijpt geotrichum schimmelkaasje van het type St. Marcellin. De korst is typisch gelig en rimpelig. Désiree wordt karaktervoller bij het ouder worden. Het gewicht is dan ook afhankelijk van de rijpingstijd. Désiree leent zich uitermate voor warme toepassingen of als snoepje voor of na de maaltijd.

Feta

Deze echte Feta komt uit Griekenland. Dit is het enige land waar Feta geproduceerd mag worden. De schapen grazen in het wild en eten diverse grassoorten, kruiden en struiken. Bij de bereiding worden geen conserveringsmiddelen of kleurstoffen toegevoegd. Feta is spierwit van kleur en wordt met pekelwater verpakt. De smaak van echte Feta is rijk, fris zurig. Echte Feta wordt gemaakt voor 80% uit schapenmelk en voor 20% uit geitenmelk.

L' Artisan Double

L' Artisan Double, een artisanaal kaasje waar koemelk en geitenmelk in een mooi huwelijk mekaar tegenkomen en daarna weer gescheiden worden door een laagje assen

La Bouygette

Een heerlijke, verse kaas uit pure geitenmelk. La Bouygette is een artisanale kaas met een verrassend toegankelijke, verfijnde smaak. Heerlijk romig met een fris karakter.

La Tur

De naam van dit voortreffelijke kaasje uit gemengde melk betekent letterlijk 'de toren'. Een intens romige verwennerij met een onweerstaanbaar delicaat karakter.

aanrader

Le Figou

Een heerlijke geitenkaas uit Poitou-Charentes, West-Frankrijk. Dit mooie kaasje heeft niet alleen de prachtige vorm van een vijg, maar is ook nog eens gevuld met een heerlijke vijgenconfituur. Een prachtig samenspel tussen de frisse zuren van de geitenmelk en het zoete van de vrucht. De Figou is een kaasje waar je alle kanten mee op kunt. Wanneer deze op jonge leeftijd gegeten wordt is hij heerlijk fris en combineert dan mooi met een glas rosé op een zomerdag. Of misschien gebruikt u hem liever in een groene salade met frambozenvinaigrette. Iets wat minder vaak gedaan wordt is de Fiqou door laten rijpen naar een leeftijd van ongeveer maanden… Toch is dit wel het proberen waard. De Pâte wordt droger en de smaak complexer. Op deze leeftijd leent de kaas zich geweldig als opening voor een plateau. Kortom, een kaasje dat u zeker moet proberen, op welke leeftijd dan ook!

Pont De Pierre - Appel/Mango

Verse kaas gemaakt van gepasteuriseerde geitenmelk met appel en mango

Pont De Pierre - Honing/Oranjebloesem

Verse kaas gemaakt van gepasteuriseerde geitenmelk met honing en oranjebloesem

Rocamadour

Dit kleine boerenkaasje van rauwe geitenmelk heeft een dunne korst en een delicaat, romig paté. Het rijpt snel en geeft een subtiele geur die aan melk en schimmel doet denken. De Rocamadour heeft een sterke geitensmaak, een lichte nasmaak van suiker en hazelnoten en smelt op de tong. Het centrum van de productie is het pittoreske plaatsje Rocamadour, een van de toeristische trekpleisters van de Lot dat een drogere rotsachtige bodem heeft wat invloed heeft op de geitenmelk. De naam van de heilige plaats is afgeleid van het Occitaanse “Roc Amator”: de rots van Amadour. Het kaasje is een van 42 met het AOC keurmerk dat onder andere de hoge kwaliteit en de traditionele bereidingswijze garandeert.

Rosalie

Met haar avondlijke zonnegloed geeft Rosalie extra kleur en diepgang aan de Karditsel familie. Geraffineerd als ze is, staat ze graag in de kijker en doet ze er alles aan om geproefd en bewonderd te worden.

aanrader

Saint Domnin

Een prachtig kaasje uit het hart van de Provence. Hier graast een kudde van 230 geitjes op de glooiende heuvels die bezaaid zijn met allerlei verschillende kruiden, waaronder bijvoorbeeld tijm en rozemarijn. De kazen worden met de hand tot vierkant gevormd. Tijdens meerdere stadia van rijpheid is deze kaas heerlijk. Zelf wanneer de kaas heel jong is, heeft hij toch al heel veel smaak, en is dan lekker romig. Indien de kaas wat langer gerijpt is, wordt deze droger van structuur en komen de vele Provençaalse kruiden in alle hevigheid naar voren. Ook het takje lavendel dat op de kaas ligt, zorgt niet alleen voor een mooie aanblik maar geeft ook een heerlijk aroma af aan de kaas. Dit is een geweldige geitenkaas, die u zeker geprobeerd moet hebben!

Selles Sur Cher

Een heerlijke artisanale geitenkaas, dat gemaakt wordt van rauwe melk. Zoals veel geitenkaasjes uit de Loire heeft ook de Selles sur Cher een mooi aslaagje van houtskool. Hierdoor wordt de pâte mooi beschermd en ontstaat er een lekker korstje dat u er zeker bij kunt eten. Nadat het melk gestremd is wordt de wrongel niet gesneden, dit zorgt voor een romige maar wel stevige structuur. De kaas rijpt minimaal 3 weken, op dit moment is de kaas heerlijk fris en heeft hij de structuur van boter. Naarmate de kaas verder rijpt wordt de korst droger en de pâte steviger. Ook krijgt de kaas een intensere smaak met mooie pittige tonen.

Tommette à l’huile

Typisch jong en vers geitenkaasje uit de Franse Provence. De kaas is volledig ingepakt met olijfolie, hetgeen bescherming geeft tegen lucht en zuurstof, waardoor het zijn versheid optimaal behoud. De kaas is bedekt met Provencaalse kruiden, rode pepers en laurierblad.

Valencay

De Valencay, gemaakt van rauwe geitenmelk, wordt na het vormen bedekt met een laag gezouten houtskoolas en vervolgens gerijpt in een zeer vochtige kelder. Na drie weken affineren kan de kaas gegeten worden. Op de houtskool ziet men dan een natuurlijke schimmel naar boven komen, welke gewoon gegeten kan worden. Een prachtige kaas om te begeleiden met een mooie witte Sancerre.

Virginie

Virginie is een vers geitenkaasje van 140 gram waarbij de kaaswrongel volgens de traditionele methode met een pollepel (louche) in de kaasvorm wordt geschept. Puur van smaak loopt de versheid van dit verrukkelijk kaasje af.

Er werden geen producten gevonden.

Onze heerlijke kaasplanken

Om het weekend in te zetten, een verjaardag te vieren, de familie samen te brengen tijdens de feestdagen,... Een lekkere kaasplank smaakt altijd. Wij bieden zowel tapasplanken, hoofdgerechten en verwenboxen aan.

Bekijk alle producten

Onze heerlijke kaasplanken

Om het weekend in te zetten, een verjaardag te vieren, de familie samen te brengen tijdens de feestdagen,... Een lekkere kaasplank smaakt altijd. Wij bieden zowel tapasplanken, hoofdgerechten en verwenboxen aan.

Bekijk onze planken

Openingsuren

Maandag
gesloten
Dinsdag tot vrijdag
10u00 - 18u30
Zaterdag
09u30 - 18u30
Zondag
08u00 - 12u30