Gewassen korstkazen

Gewassen korstkazen

Gewassen korstkazen zijn zachte kazen waarvan de korst niet behandeld wordt met een schimmel. De kaas wordt, zoals de naam het zegt, gewassen of besproeid met vloeistoffen als wijn, bier of pekelwater.

Onze selectie gewassen korstkazen

Neem hieronder een kijkje om enkele verschillende soorten gewassen korstkazen te leren kennen. In onze winkel kan je het volledig aanbod ontdekken. Ons aanbod is wel seizoensgebonden, waardoor bepaalde kazen (tijdelijk) niet verkrijgbaar zijn.

Abbaye de Tamié

De Tamié is een kaas met een smeltende, zachte en meegevende kern, gewikkeld in een oranjeachtige, kleverige schil, bestrooid met schimmels. Het heeft een typisch gewassen korst, scherp en geparfumeerd aroma.

Drie Mussen

Het kaasje behoort tot het type Chaumes en Pont-l’Evêque. Doordat we de melk niet pasteuriseren blijft de rijke flora (bacteriën, enzymes, vitamines, …) intact en geeft dit extra smaak tijdens de rijping. Deze ambachtelijke lekkernij vraagt heel wat zorg en wordt frequent gedraaid en gewassen. Het unieke streekproduct dankt zijn krachtige aroma’s aan zijn eetbare korst.

Epoisses Berthaut

Époisses Berthaut is een kaas met een grillige rode korst. Deze wordt tijdens de rijping meerdere malen gewassen met Marc de Bourgogne, waardoor een sterk en vol pikant aroma ontstaat. Het zuivel smelt op de tong en heeft een smaak die licht zout en melkachtig is. Hoe verder de rijping vordert, hoe meer Marc de Bourgogne wordt gebruikt. Dit geeft de kaas zijn unieke, karakteristieke en pittige smaak.

Epoisses Gaugry Lait Cru

Het beroemde zachte, 50+ roodflora-lepelkaasje uit de Bourgogne dat, volgens overlevering, al sinds de zestiende eeuw in de streek gemaakt wordt. De korst wordt ter conservering in drie weken dagelijks gewassen met een combinatie van pekelwater en Marc de Bourgogn

Herve Du Vieux Moulin

Dit bekende kleine kaasje vindt zijn oorsprong in het land van Herve, een streek in Wallonië. Na een rijpingstijd van ongeveer 2,5 week ontstaat er een fantastische kaas met een boterzachte structuur die intens van smaak is met een mooie combinatie van zoete en lichtpikante tonen. Volgens de oude tradities wordt dit kaasje gegeten met roggebrood, Luikse siroop en vergezeld door een heerlijk kopje verse koffie.

L'oscar Du Mouligneau

Romige rauwmelkse roodschimmelkaas die geproduceerd wordt op de Waalse boerderij Mouligneau. Zijn karaktervolle en romige smaak maken hem uniek.

Langres

De Langres is een gewassen korstkaas. De korst is kleverig glanzend met een uitgesproken smaak en geur. De bovenkant van de kaas is enigszins hol, aangezien de kaas niet wordt gekeerd tijdens de rijping. Het zuivel is zeer romig en de smaak is intens.

Le Palet du Vieux Moulin

Een rond roodflora kaasje welke afkomstig is van de makers van de wat bekendere Herve Romadou. Het grote verschil is echter dat deze kaas niet is gewassen met pekel maar met bier. Vervaardigd van rauwe koemelk. Deze kaas heeft een zeer sterke smaak en de rijpingstijd is 3 weken.

Livarot

Dit kaasje wordt ook wel de kolonel van Frankrijk genoemd, vanwege de 5 strepen langs de zijkant. De korst van deze kaas wordt gedurende het begin van de rijping gewassen met een pekel-water, waardoor de roodflora-bacterie ontstaat. Deze bacterie geeft het kaasje de oranje korst en de zo specifieke smaak. Het korstje kan meegegeten worden.

Morbier

Morbier is een halfharde Franse kaas met gewassen korst. De kaas wordt gemaakt van rauwe koemelk. Door het gebruik van verschillende melkingen; ochtend en avond, gescheiden door een laagje as, krijgt de kaas een intens rijke smaak. Kenmerkend is de zwarte ader die door de kaas loopt. Qua smaak doet deze ader niet veel.

Pont L' Eveque

Pont l'Éveque komt oorspronkelijk uit het Normandische plaatsje Pont l'Éveque. De korst is licht oranje/roze met wit bedekt en licht vochtig. Het zuivel rijpt door en wordt naarmate de rijping vordert meer glanzend en geler.

Reblochon

De Reblochon is een Franse kaas gewassen korstkaas, gemaakt van volle rauwe koemelk. Het resultaat is een kaas met een zachte, ivoorkleurige kaasmassa en een saffraangele korst.

Robiola Bosina

Prachtig typisch Italiaans kaasje van gemengde koe/ en schapenmelk. Onder de iets stevige korst zit een heerlijk zacht zuivel met een romig vriendelijk karakter. Vol van smaak door de koemelk, delicaat door de schapenmelk

Rosso Di Langa

Rosso di Langa is een plat vierkant gewassen korstkaasje met een vrij milde, licht zoete smaak die doet denken aan hooi. De jonge korst kan gegeten worden. De oudere korst is te droog om te eten.

Saint Felicien

Een rauwemelks koemelk kaasje, de grotere variant van de Saint Marcellin! Fris en fruitig van smaak met op de korst, wanneer ze rijp is hier en daar grijze schimmel. De korst kan meegegeten worden! A la lyonaise wil zeggen dat hij in een schaaltje zit waar het uitgelepeld moet worden. Saint Félicien is vernoemd naar het plein waaraan de kaasmakerij lag waar ze voor het eerst geproduceerd werd.

Saint Nectaire

Rauwe Koemelk - Frankrijk - Roodbacterie

Taleggio

Taleggio wordt al eeuwen volgens hetzelfde recept gemaakt en de kaas, met zijn lichte kleur en zijn zeer zachte en milde smaak, is altijd ongekend populair gebleven. Taleggio is een Italiaanse kaas die zijn oorsprong vindt in de stad Taleggio in Val Taleggio.

Troufleur

De Troufleur is een kaas met volle rauwe melk. Hij wordt geproduceerd met verse koemelk van het Montbéliarderas in de mooie streek van de Hoge Ardennen in België. Zachte, okerkleurige kaas, licht bloemig, gerijpt gedurende twee maanden in bier van Bellevaux. Zachte smaak met pit.

Er werden geen producten gevonden.

Onze heerlijke kaasplanken

Om het weekend in te zetten, een verjaardag te vieren, de familie samen te brengen tijdens de feestdagen,... Een lekkere kaasplank smaakt altijd. Wij bieden zowel tapasplanken, hoofdgerechten en verwenboxen aan.

Bekijk alle producten

Onze heerlijke kaasplanken

Om het weekend in te zetten, een verjaardag te vieren, de familie samen te brengen tijdens de feestdagen,... Een lekkere kaasplank smaakt altijd. Wij bieden zowel tapasplanken, hoofdgerechten en verwenboxen aan.

Bekijk onze planken

Openingsuren

Maandag
gesloten
Dinsdag tot vrijdag
10u00 - 18u30
Zaterdag
09u30 - 18u30
Zondag
08u00 - 12u30