Halfharde kaas

Halfharde kaas

Het langere rijpingsproces van halfharde kazen zorgt voor een stevige structuur en een veelzijdig aanbod in melk- en smaakvarianten. Halfharde kazen zijn lekker in hun natuurlijke vorm, maar ook perfect om te verwerken in koude en warme gerechten.

Onze selectie halfharde kazen

Neem hieronder een kijkje om enkele verschillende soorten halfharde kazen te leren kennen. In onze winkel kan je het volledig aanbod ontdekken. Ons aanbod is wel seizoensgebonden, waardoor bepaalde kazen (tijdelijk) niet verkrijgbaar zijn.

Antwerps Pikantje

Antwerps Pikantje is een zachte kaas met op de korst een pikante kruidenmix van rood getinte kruiden. Door de kruiden is de kaas aromatisch van smaak. Combineer Antwerps Pikantje met een lekker trappistenbier.

Appenzeller® Surchoix

Deze rauwmelkse kaas komt uit het Appenzellerland in het noordoosten van Zwitserland voornamelijk rond de berg Säntis. Zijn unieke aroma dankt hij aan de liefdevolle behandeling met het geheime kruidenmengsel, de Kraütersulz. De samenstelling ervan is al eeuwenlang een streng bewaard geheim. Je herkent de Appenzeller® Surchoix aan zijn goudkleurig etiket. Appenzeller® Surchoix is ideaal als dessertkaas of voor in een lekker winters gerecht.

Barista

Barista is een halfharde kaas, gemaakt met gepasteuriseerde koemelk. Deze kaas heeft een subtiele koffiesmaak met gecoate korst. De rijpingstijd is 5 tot 7 weken.

Cheddar

Engelse cheddar van gepasteuriseerde koemelk. Volledig met de hand verwerkt. Voor het inwikkelen in doeken wordt deze kaas nog ingewreven met zout. Hierna wordt deze nog 2 jaar rijpt onder ideale condities.

Cuvee Roeselare

Gepasteuriseerd - Belgie - Koe

Groendal Grand Cru

Groendal Grand Cru is een halfharde kaas, gemaakt met gepasteuriseerde koemelk. Deze hoevekaas is gerijpt in abdijbier en heeft een pittige, fruitige nasmaak met een bittere toets. Deze kaas heeft een ronde platte vorm met bruin gevlamde natuurkorst, afwisselend met fijne witschimmel, nagecoat met een doorzichtige coating.

Jonge kaas

Le Durbuy

Gepasteuriseerde Koemelk - Belgie - Halfharde kaas

Le Maréchal

Kenmerken: romig deeg, de romigheid van het deeg neemt met de tijd toe - aroma van verse melk, fijne structuur - achter in de mond een kleine toets van noten.

Morbier

Morbier is een halfharde Franse kaas met gewassen korst. De kaas wordt gemaakt van rauwe koemelk. Door het gebruik van verschillende melkingen; ochtend en avond, gescheiden door een laagje as, krijgt de kaas een intens rijke smaak. Kenmerkend is de zwarte ader die door de kaas loopt. Qua smaak doet deze ader niet veel.

Pas De Rouge

Een halfharde streekkaas, natuurgerijpt met roodbacterie, waardoor hij een rijke, milde, rijpe en verfijnde smaak krijgt. Deze kaas is glad van structuur, smedig en homogeen, door de kenners geprezen. Best genietbaar na 2 maand rijping.

Tomme De Savoie

Deze milde boerenkaas uit de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie is zacht fruitig van smaak met een aangenaam nootachtige nasmaak. Het zuivel is soepel zacht met onregelmatige gaatjes en ruikt naar gras, karamel en paddenstoelen. De Tomme de Savoie wordt gemaakt van afgeroomde rauwe koemelk en heeft daarom een laag vetpercentage van tussen 20-40%.

Tripel Karmelietkaas

Rauwmelkse bierkaas van kaasboerderij de Vierhoekhoeve uit Gijzenzele.

Tynetaeler

Tynjetaler is een bekroonde boerenkaas, jong belegen en met een romige en licht zoetige smaak, die een prettige, licht pittige nasmaak achterlaat op de tong. Het is een uitstekende kaas voor op brood, maar kan ook goed uit het vuistje gegeten worden.

Vagebolleke

Het Vagebolleke is een type ‘halfharde kaas’ en wordt op De Lochtenberg gemaakt van rauwe Jersey koemelk. De kaas rijpt relatief kort, waardoor hij zijn jonge karakter behoudt. De natuurlijke korst ontstaat door te wassen met verfijnde affinageculturen. De korst is eetbaar en heeft toegevoegde waarde voor zowel de smaak als het mondgevoel van de kaas.

Villa Moutarde

Een jong belegen boerenkaas, gemaakt van rauwe koemelk, die bijzonder smaakvol is dankzij de toevoeging van mosterdzaadjes, mierikswortel en ui. De Villa Moutarde heeft 8 weken liggen rijpen, dus is nog bijzonder romig. De rauwe koemelk maakt dat deze kaas een echte boerensmaak heeft.

Villa Nella

Een boerenkaas gemaakt van rauwe koemelk. Deze kaas heeft een heerlijke toevoeging van olijfjes, zongedroogde tomaatjes en een vleugje knoflook. Een echte topper onder de kruidenkazen! Circa 8 weken gerijpt, waardoor die nog bijzonder smeuïg en romig is.

Wildbloemkaas

Harde, pittige Oostenrijkse kaas van koemelk. De bloemen en kruiden die groeien in de bergen worden geplukt, gedroogd en rond de kaas gedaan; dit zorgt voor een heerlijk aroma.

Er werden geen producten gevonden.

Onze heerlijke kaasplanken

Om het weekend in te zetten, een verjaardag te vieren, de familie samen te brengen tijdens de feestdagen,... Een lekkere kaasplank smaakt altijd. Wij bieden zowel tapasplanken, hoofdgerechten en verwenboxen aan.

Bekijk alle producten

Onze heerlijke kaasplanken

Om het weekend in te zetten, een verjaardag te vieren, de familie samen te brengen tijdens de feestdagen,... Een lekkere kaasplank smaakt altijd. Wij bieden zowel tapasplanken, hoofdgerechten en verwenboxen aan.

Bekijk onze planken

Openingsuren

Maandag
gesloten
Dinsdag tot vrijdag
10u00 - 18u30
Zaterdag
09u30 - 18u30
Zondag
08u00 - 12u30