Harde kaas

Harde kaas

Harde kaas heeft een rijpingsproces van minimaal twee jaar en verliest tijdens het rijpen veel vocht, waardoor de structuur droog en korrelig wordt. Je kan de kaas letterlijk afbrokkelen, raspen of krullen.

Onze selectie harde kazen

Neem hieronder een kijkje om enkele verschillende soorten harde kazen te leren kennen. In onze winkel kan je het volledig aanbod ontdekken. Ons aanbod is wel seizoensgebonden, waardoor bepaalde kazen (tijdelijk) niet verkrijgbaar zijn.

Beaufort

De meeste kazen worden vanaf één jaar verkocht, doch door het gebruik van zeer rijke melk is het mogelijk om deze lekkere kaas twee à drie jaar te laten rijpen. De zuivel van de Beaufort is lichtgeel en soepel en lijkt op Gruyère. De kaasmassa smaakt heel romig met een typerend nootaccent.

Belegen kaas

Gepasteuriseerd - Nederland - Koe

Brokkel kaas

Gepasteuriseerd - Nederland - Koe

Comté 12+

Een familiale kaasmakerij sind 1907, gelegen in het hartje van de (Franch-)comté kaas, Puligny. Het is een kaas die 12 maanden gerijpt heeft in het Fort des Rousses, Frankijks op één na oudste fort. Het is een milde, licht zoete en notige Franse bergkaas, gemaakt van rauwe koemelk. De textuur is stevig, maar blijft toch soepel en de eerste aanzet van zoutkristallen.

Comté 18+

Comté kaas 18 maanden is heerlijk soepel, stevig en dicht qua textuur. De smaak van de kaas valt te omschrijven als nootachtig, hartig en fruitig met een lichtje zoetje. De kaas is heerlijk romig een zacht.

Emmental AOP Grotten

Deze beroemde kaas ontleent zijn naam aan de Emmevallei in het kanton Bern. De geschiedenis van de productie van deze kaas in deze vallei gaat terug tot de 13e eeuw. De Emmentaler AOP is een rauwmelkse kaas. De melk is afkomstig van koeien die uitsluitend ’s zomers gras grazen en ’s winters met hooi worden gevoerd, omdat kuilvoer ten strengste verboden is. Voor één kilo kaas is ongeveer 12 liter melk nodig. Verboden is het gebruik van additieven en genetisch gemodificeerde ingrediënten. Tegenwoordig zijn zo'n 111 kaasmakerijen gemachtigd om deze prachtige kaas te produceren. Typerend zijn de gaten De wielen hebben een diameter van 80 tot 100 cm en wegen 75 tot 120 kg. De Emmentaler AOP wordt nog steeds op een ambachtelijk traditionele manier geproduceerd. De kaas heeft wereldwijd de titel "onbetwiste koning der kazen" verdiend. De verschillende rijpingsfasen bepalen de smaak van de Emmentaler AOP. “Classic”, mild met een nootachtige toets, minstens 4 maanden rijping; "Reserve", volle smaak, minstens 8 maanden rijping; Grotgerijpt, met intense smaak, minstens 12 maanden rijping. "Emmentaler AOP Urtyp", uniek met zijn oersmaak, minstens 12 maanden rijping. Qua smaakbeleving is de Emmentaler AOP het lekkerst uit het vuistje of in plakjes op de boterham. Ook heerlijk als blokjes in salades, of geraspt op ovenschotels. In een oogopslag zie je het meest typische kenmerk: de gaten, die tijdens de rijping ontstaan. De warmte in de rijpingskelder veroorzaakt een fermentatie van propionzuur, waarbij koolzuurgas ontstaat. De korst van de kaas voorkomt dat dit gas ontsnapt. Het gas verzamelt zich langzaam op verschillende plaatsen in de kaas en vormt uiteindelijk de beroemde gaten, die in grootte variëren van kers tot walnoot.

Le Gruyère d'Alpage AOP

Le Gruyère d'Alpage AOP wordt geproduceerd op de alpenweiden van half mei tot half oktober. Deze rauwmelkse kaas dankt zijn subtiele en typische smaak aan de hoogwaardige melk van koeien en de grote verscheidenheid aan kruiden en alpenflora die ze op de almen grazen. Ook varieert de smaak van deze kaas naargelang de lengte van de rijpingsperiode. Le Gruyère d'Alpage AOP wordt uitsluitend in een kaasdoek geperst. Het wiel is iets kleiner dan de in de vallei geproduceerde kaas en weegt ongeveer 25 kg. In de ontluikende herfst keren alpagisten en koeien terug naar de vlakte. Deze afdaling van het alpenweidegebied wordt de "désalpe" genoemd en wordt op waardige wijze gevierd.

L’Etivaz AOP

L’Etivaz AOP is een harde rauwmelkse zomerkaas. Hij wordt gemaakt van mei tot oktober in meer dan 100 alpenweiden in de Vaud. Deze kaas heeft een uitgesproken kruidig-fruitige smaak met een licht nootachtige toets. Smaakverschillen zijn afhankelijk van het voer van de koeien dat varieert van alm tot alm. Zijn deeg is ivoorkleurig tot lichtgeel en de wielen wegen tussen 15 en 35 kilogram. L’Etivaz AOP wordt tussen 5 en 13 maanden gerijpt en kan heel lang worden bewaard. De kaas wordt slechts in kleine hoeveelheden geproduceerd: 400 tot 430 ton. Het aantal wielen schommelt tussen 17.000 en 19.000. L’Etivaz AOP is een harde rauwmelkse zomerkaas. Hij wordt gemaakt van mei tot oktober in meer dan 100 alpenweiden in de Vaud. Deze kaas heeft een uitgesproken kruidig-fruitige smaak met een licht nootachtige toets. Smaakverschillen zijn afhankelijk van het voer van de koeien dat varieert van alm tot alm. Zijn deeg is ivoorkleurig tot lichtgeel en de wielen wegen tussen 15 en 35 kilogram. L’Etivaz AOP wordt tussen 5 en 13 maanden gerijpt en kan heel lang worden bewaard. De kaas wordt slechts in kleine hoeveelheden geproduceerd: 400 tot 430 ton. Het aantal wielen schommelt tussen 17.000 en 19.000. Pas na een natuurlijke rijping van ten minste 30 maanden wordt de kaas in rolletjes in de handel gebracht. L’Etivaz AOP wordt in iets meer dan 100 alpenkaasmakerijen gemaakt. De rauwe melk, boordevol aroma’s van de fijne alpenkruiden, wordt direct ter plekke verwerkt. L’Etivaz AOP Bio is een product uit kaasmakerijen die het hele jaar door aan de eisen van BIO-SUISSE voldoen. De zomerproductie van deze kaas bedraagt ongeveer 35 ton. L'Etivaz AOP en rebibes wordt pas na een natuurlijke rijping van ten minste 30 maanden wordt de kaas in rolletjes in de handel gebracht. Het zi gebracht.Een aantal wielen wordt geselecteerd en ondergaat een natuurlijke rijping van 30 maanden in rolletjes in de handel gebracht. Het zuivel wordt hard en heeft een uiterst kruidige smaak. Deze kaas wordt ook op biologische wijze gemaakt.

Er werden geen producten gevonden.

Onze heerlijke kaasplanken

Om het weekend in te zetten, een verjaardag te vieren, de familie samen te brengen tijdens de feestdagen,... Een lekkere kaasplank smaakt altijd. Wij bieden zowel tapasplanken, hoofdgerechten en dessertplanken aan.

Bekijk alle producten

Onze heerlijke kaasplanken

Om het weekend in te zetten, een verjaardag te vieren, de familie samen te brengen tijdens de feestdagen,... Een lekkere kaasplank smaakt altijd. Wij bieden zowel tapasplanken, hoofdgerechten en dessertplanken aan.

Bekijk onze planken

Openingsuren

Maandag
gesloten
Dinsdag tot vrijdag
10u00 - 18u30
Zaterdag
09u30 - 18u30
Zondag
08u00 - 12u30