Harde kaas

Harde kaas

Harde kaas heeft een rijpingsproces van minimaal twee jaar en verliest tijdens het rijpen veel vocht, waardoor de structuur droog en korrelig wordt. Je kan de kaas letterlijk afbrokkelen, raspen of krullen.

Bezoek onze winkel

Onze selectie harde kazen

Neem hieronder een kijkje om enkele verschillende soorten harde kazen te leren kennen. In onze winkel kan je het volledig aanbod ontdekken. Ons aanbod is wel seizoensgebonden, waardoor bepaalde kazen (tijdelijk) niet verkrijgbaar zijn.

Appenzeller Surchoix

Deze rauwmelkse kaas komt uit het Appenzellerland in het noordoosten van Zwitserland voornamelijk rond de berg Säntis. Zijn uniek aroma dankt de Appenzeller Surchoix aan de liefdevolle behandeling met geheim kruidenmengsel in een pekelbad. De kaas is lekker als dessertkaas maar zeker ook in de kaasfondue. Het geeft de kaasfondue (emmentaler en gruyère) een voller aroma.

Beaufort

De meeste kazen worden vanaf één jaar verkocht, doch door het gebruik van zeer rijke melk is het mogelijk om deze lekkere kaas twee à drie jaar te laten rijpen. De zuivel van de Beaufort is lichtgeel en soepel en lijkt op Gruyère. De kaasmassa smaakt heel romig met een typerend nootaccent.

Belegen kaas

Gepasteuriseerd - Nederland - Koe

Brokkel kaas

Gepasteuriseerd - Nederland - Koe

Comté 12+

Een familiale kaasmakerij sind 1907, gelegen in het hartje van de (Franch-)comté kaas, Puligny. Het is een kaas die 12 maanden gerijpt heeft in het Fort des Rousses, Frankijks op één na oudste fort. Het is een milde, licht zoete en notige Franse bergkaas, gemaakt van rauwe koemelk. De textuur is stevig, maar blijft toch soepel en de eerste aanzet van zoutkristallen.

Comté 18+

Comté kaas 18 maanden is heerlijk soepel, stevig en dicht qua textuur. De smaak van de kaas valt te omschrijven als nootachtig, hartig en fruitig met een lichtje zoetje. De kaas is heerlijk romig een zacht.

Emmental Grotten

Zeer aromatische grotgerijpte kaas (min. 12 maanden gerijpt). Emmentaler AOP wordt meestal koud in stukjes of plakjes gegeten. Hij is echter ook uitstekend geschikt als smaakvol ingrediënt in warme gerechten. Het meest typische kenmerk van de Emmentaler AOP zijn ongetwijfeld zijn gaten.

Evitaz

L’Etivaz AOP is een harde rauwmelkse zomerkaas. Deze kaas heeft een uitgesproken kruidig-fruitige smaak met een licht nootachtige toets. Smaakverschillen zijn afhankelijk van het voer van de koeien dat varieert van alm tot alm. L’Etivaz AOP wordt tussen 5 en 13 maanden gerijpt en kan heel lang worden bewaard.

Gruyere

Zwitserse AOC-kaas, min. 12 maanden gerijpt. Volle smaak met fruitige en zoutige toetsen. Gemaakt uit ongepasteuriseerde koemelk.

Er werden geen producten gevonden.

Onze heerlijke kaasplanken

Om het weekend in te zetten, een verjaardag te vieren, de familie samen te brengen tijdens de feestdagen,... Een lekkere kaasplank smaakt altijd. Wij bieden zowel tapasplanken, hoofdgerechten en dessertplanken aan.

Bekijk alle producten

Onze heerlijke kaasplanken

Om het weekend in te zetten, een verjaardag te vieren, de familie samen te brengen tijdens de feestdagen,... Een lekkere kaasplank smaakt altijd. Wij bieden zowel tapasplanken, hoofdgerechten en dessertplanken aan.

Bekijk onze planken

Openingsuren

Maandag: gesloten
Dinsdag tot vrijdag: 10u00 - 18u30
Zaterdag: 09u30 - 18u30
Zondag: 08u00 - 12u30