Schapenkaas

Schapenkaas

Naast de gekende roquefort en feta zijn er nog heel wat schapenkazen die het proeven waard zijn. Schapenkaas bevat net zoals geitenkaas geen lactose.

Onze selectie schapenkazen

Neem hieronder een kijkje om enkele verschillende soorten schapenkazen te leren kennen. In onze winkel kan je het volledig aanbod ontdekken. Ons aanbod is wel seizoensgebonden, waardoor bepaalde kazen (tijdelijk) niet verkrijgbaar zijn.

La Tur

De naam van dit voortreffelijke kaasje uit gemengde melk betekent letterlijk 'de toren'. Een intens romige verwennerij met een onweerstaanbaar delicaat karakter.

Le Perail

Dit zachte kaasje uit de Aveyron is direct verwant aan de befaamde blauwaderkaas Roquefort. In periodes dat er te weinig schapenmelk voorhanden was voor de Roquefort werd de melk benut om kleinere kaasjes te maken. Zo ontstond deze jonge, zachte schapenkaas met een smaakvolle eetbare korst. Een verrassend milde specialiteit met een romig karakter. In het subtiele palet aan smaken zitten licht zoete en nootachtige nuances.Lees minder

Machego Rozemarijn

Deze rauwmelkse schapenkaas is heerlijk. Deze kaas wordt tijdens de rijping ingewreven met Rozemarijn uit La Mancha. Het is resultaat is een niet te droge kaas met een heerlijke smaak en een harmonieuze toets van rozemarijn.

Manchego

Dit is meest bekende en meest geproduceerde kaas in Spanje. Hij wordt gemaakt van schapenmelk en komt uit de provincie La Mancha. Deze Manchego heeft de AOP bescherming. Voorwaarde hiervoor is dat de kaas minimaal 2 maanden heeft gerijpt. Tijdens het rijpen groeien er groenzwarte schimmels op de korst. Het zuivel heeft een ivoorgele kleur en is stevig met kleine gaatjes. Manchego heeft op alle leeftijden een zoete, milde nootachtige smaak.

aanrader

Moliterno Truffel

De Moliterno al Tartufo, een Italiaanse kaas gemaakt op het eiland Sardinië, is een ware delicatesse! Het is een kaas gemaakt op basis van rauwe schapenmelk. De kaas rijpt 5 à 8 maanden en wordt ingewreven met azijn en olijfolie. Na deze rijpingsperiode wordt de zwarte truffelpasta geïnjecteerd in de kaas, waardoor er zwarte aders in de kaas zichtbaar worden. De truffelsmaak verspreidt zich bijgevolg doorheen de gehele kaas.

Occelli Al Barolo

De kaasmakers van Occelli uit Piemonte zijn wereldwijd een begrip en deze bijzondere acht maanden oude grotgerijpte kaas laat zien waarom. De kaas is een mix van koe- en geitenmelk en wordt gerijpt in de beroemde Barolo wijn en aansluitend bedekt met de druivenpulp van deze wijn.

Pecorino

Een harde Italiaanse 30+ kaas gemaakt van verse schapenmelk en met een scherpe en pittige smaak. Gemaakt van gethermiseerde schapenmelk.

Robiola Bosina

Prachtig typisch Italiaans kaasje van gemengde koe/ en schapenmelk. Onder de iets stevige korst zit een heerlijk zacht zuivel met een romig vriendelijk karakter. Vol van smaak door de koemelk, delicaat door de schapenmelk

Rosso Di Langa

Rosso di Langa is een plat vierkant gewassen korstkaasje met een vrij milde, licht zoete smaak die doet denken aan hooi. De jonge korst kan gegeten worden. De oudere korst is te droog om te eten.

Tomme Corse Casanu

Rauwe Schapenmelk - Frankrijk

Er werden geen producten gevonden.

Onze heerlijke kaasplanken

Om het weekend in te zetten, een verjaardag te vieren, de familie samen te brengen tijdens de feestdagen,... Een lekkere kaasplank smaakt altijd. Wij bieden zowel tapasplanken, hoofdgerechten en verwenboxen aan.

Bekijk alle producten

Onze heerlijke kaasplanken

Om het weekend in te zetten, een verjaardag te vieren, de familie samen te brengen tijdens de feestdagen,... Een lekkere kaasplank smaakt altijd. Wij bieden zowel tapasplanken, hoofdgerechten en verwenboxen aan.

Bekijk onze planken

Openingsuren

Maandag
gesloten
Dinsdag tot vrijdag
10u00 - 18u30
Zaterdag
09u30 - 18u30
Zondag
08u00 - 12u30