Witschimmelkaas

Witschimmelkaas

Witschimmelkaas is een zachte schimmelkaas met een witte, pluizige, donzige kaaskorst. De mooie korst komt er doordat de kaas onder een hoge temperatuur en luchtvochtigheid rijpt.

Onze selecte witschimmelkazen

Neem hieronder een kijkje om enkele verschillende soorten witschimmelkaas te leren kennen. In onze winkel kan je het volledig aanbod ontdekken. Ons aanbod is wel seizoensgebonden, waardoor bepaalde kazen (tijdelijk) niet verkrijgbaar zijn.

Brie De Meaux

De Brie de Meaux is de oervader van alle briesoorten. Deze kaas wordt gemaakt van rauwe koemelk en heeft een pittige, robuuste smaak vol karakter. Deze brie is op zijn best bij volledige rijping, als het zuivel smeerbaar zacht is.

Brillat Saverin

De Brillat-Savarin is een Franse kaas uit Normandië. De kaas wordt gemaakt van koemelk, waaraan extra room wordt toegevoegd, zodat een “triple crème” kaas ontstaat. De kaas heeft een heel hoog vetgehalte, de rijping van de kaas vindt plaats op vergelijkbare wijze als bij een Brie.

Camembert Calvados

Camembert Calvados is een witschimmel specialiteit. Een mooie Camembert wordt eerst gewassen met Calvados. Daarna wordt de kaas door broodkruim met ook Calvados gewenteld. Volgens de AOC-bepalingen moet een Camembert een minimum rijping van 21 dagen achter de rug hebben, maar aangezien deze kaas geen AOC-label draagt, mag hij al iets vroeger behandeld worden met het calvadosmengsel en zo verder rijpen tot hij klaar is om gegeten te worden

Camembert De Normandie

Camembert is een Franse witte schimmelkaas van koemelk gemaakt. De gebruikte schimmel is penicillium camemberti. De kaas komt van oorsprong uit de plaats Camembert in Basse-Normandie. Traditioneel wordt de kaas gemaakt van rauwe, dat wil zeggen niet-gepasteuriseerde, koemelk.

Camembert Di Buffela

Een lekkere variant op de bekende Franse camembert. Gemaakt van gepasteuriseerde buffelmelk en afkomstig uit het zuiden van Italie, Puglia. Een zacht, romige pate met een ietwat stevigere korst zorgt voor een leuke combinatie. De pate ruikt naar verse melk en heeft diverse zuivelaroma’s.

Coulommiers

De Coulommier wordt gemaakt van rauwe koemelk in de regio île-de-France, in het noorden van Frankrijk. Over het algemeen is de Coulommier minder bekend bij het grote publiek terwijl de kaas al langer geproduceerd wordt dan zijn grote neef. Deze kaas staat bekend om zijn mooie smaaktonen van vers gebrande noten en wanneer hij de leeftijd van 10 weken heeft bereikt, zal deze mooi zacht van structuur zijn.

Damse kruidenbrie

Bio Brie met Kruiden is een zachte witschimmelkaas, gemaakt van gepasteuriseerde koemelk met een frisse en zachte smaak. Het zuivel is omringt met een mix van kruiden.

Keiems Bloempje - Kruiden

Het is een heel zacht kaasje met een bebloemd korstje, zeer mild van smaak en een beperkt zoutgehalte. Een variante is het Keiems bloempje met kruiden (bieslook, knoflook en peterselie).

Keiems Bloempje - Natuur

Bio Keiems Bloempje met kruiden is een zachte schimmelkaas op basis van rauwe koemelk. Dankzij het microbieel stremsel is het Keiems Bloempje toegankelijk voor vegetariërs.

La Ferme Du Chemin Châtaigne

La Tur

De naam van dit voortreffelijke kaasje uit gemengde melk betekent letterlijk 'de toren'. Een intens romige verwennerij met een onweerstaanbaar delicaat karakter.

Le Galet De La Loir

Le Galet de la Loire is een heerlijk zachte koemelkkaas, geproduceerd door Fromagerie Louis Tessier in Cornillé-les-Caves (in het hart van de Franse Anjou). Net als de Tuffeau-steen die gebruikt wordt voor de gevels van de kastelen van de Loire-vallei, is de korst van deze Galet ivoorkleurig tot zelfs strogeel zodra de kaas wat langer gerijpt is. De kaas is romig en onthult een onderscheidende smaak en een belangrijke diversiteit aan aroma's, met houtachtige tonen.

Le Petit Cremeux

Petit Cremeux wordt gemaakt op de hoeve van Daniël in Méan, België. De kaasmaker gebruikt geiten-, schapen- en koemelk om zijn kazen te maken. De structuur is iets compacter, maar dezelfde romigheid wordt behouden.

aanrader

Moerduivel

Moerduiveltjes is een ambachtelijke natuurkaas volgens oeroude boerentraditie. De heerlijke, zachte, romige smaak, het donsachtig wit uitzicht en de eetbare korst maken hem onweerstaanbaar. Iedereen die hem proeft kan niet anders dan volop genieten van deze natuurlijke witschimmelkaas. Past bij elke gelegenheid, te consumeren tussen 1 en 2 maand.

Er werden geen producten gevonden.

Onze heerlijke kaasplanken

Om het weekend in te zetten, een verjaardag te vieren, de familie samen te brengen tijdens de feestdagen,... Een lekkere kaasplank smaakt altijd. Wij bieden zowel tapasplanken, hoofdgerechten en dessertplanken aan.

Bekijk alle producten

Onze heerlijke kaasplanken

Om het weekend in te zetten, een verjaardag te vieren, de familie samen te brengen tijdens de feestdagen,... Een lekkere kaasplank smaakt altijd. Wij bieden zowel tapasplanken, hoofdgerechten en dessertplanken aan.

Bekijk onze planken

Openingsuren

Maandag
gesloten
Dinsdag tot vrijdag
10u00 - 18u30
Zaterdag
09u30 - 18u30
Zondag
08u00 - 12u30